
Een goede wokpan is een heel veelzijdige pan. Je kunt met een goede wokpan namelijk niet alleen wokken en roerbakken maar ook frituren, stomen, blancheren en eten laten stoven en sudderen. Hier kijken we naar de beste wokpannen uit vergelijkende testen en naar een keuzehulp waarmee je uit meer dan 600 wokpannen de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs kunt selecteren.
Inhoudsopgave:
Beste wokpannen uit de test
- Beste wokpannen (5 sterren)
- Beste wadjan (Indonesische wokpan)
- Herman den Blijker wokpan best getest
Kies je beste wokpan (keuzehulp en aanbiedingen)
In het overzicht met aanbiedingen alle wokpannen vind je ruim 700 goede wokpannen met alle informatie, prijzen en mogelijkheden. Via dit overzicht kun je heel eenvoudig en snel de voor jou beste wokpan tegen de laagste prijs selecteren.
Dat vinden van de voor jou beste wok doe je door alle gewenste specificaties en mogelijkheden van de pan aan te vinken. Alleen de voor jou beste wokpannen blijven dan over.
Hieronder geven we algemene informatie over wokpannen en tips voor bij het kopen van de voor jou persoonlijk beste wokpan.
Wat is een wokpan?
De wokpan (ook wel wadjang of wajan genoemd) is een halfronde holle pan die afkomstig is uit de oosterse keuken. Doordat een wok diep is en over een dunne bodem beschikt kun je er heel goed mee roerbakken (wokken). De ingrediënten worden snel heen, door het voedsel te laten draaien (wat door de ronde vorm kan) wordt het eten razendsnel gaar zonder aan te branden. Smaken, vitamines en sappen blijven hierbij goed behouden.
Chinese wok en Indische wadjan
Hoewel de termen veel door elkaar gebruikt worden zijn er diverse soorten wokken.

Moderne wokpannen
Bij de moderne wokpan komen de bolletjes en holletjes niet meer voor. Ook zijn deze wokpannen meestal niet meer gemaakt van staal of gietijzer maar van aluminium of roestvrij staal. Een anti-aanbaklaag neemt de rol van de bolletjes over.

Hierboven zie je de BK Nature wok. Dit is één van de weinige Chinese wokken in de Nederlandse winkels die over een houten steel beschikt. Vrijwel altijd wordt bij de moderne wok deze steel in metaal uitgevoerd.
Kijk voor de prijzen, maten en specificaties van al deze wokpannen in het bovenstaande overzicht met 5 sterren pannen.
Tips beste wokpan kiezen
Tot slot nog wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste wokpan.
- Denk aan het handvat. Een stalen handvat (RVS) wordt heet, een kunststof handvat of houten handvat niet. En wokken doe je op hoge temperaturen!
- De meeste wokpannen zijn geschikt voor inductie, maar niet allemaal. In het overzicht kun je aangeven dat je alleen de voor inductie geschikte wokpannen wilt zien.
- De wadjan (wokpan met handvatten) komt veel minder voor dan de versie met een steel, maar bij de bovenstaande aanbiedingen van wokpannen vind je ook veel wadjans.
- Hou er rekening mee dat de diameter van een pan altijd aan de bovenkant van de pan wordt gemeten. Bij een wok pan maakt dat nogal een verschil met de onderkant van de wok.
- Voor wokken / roerbakken gebruik je geen deksel, maar als je de wokpan ook voor andere (langzamere) manieren van koken wil gebruiken is een deksel bij je wok wel erg handig.
- Een glazen deksel is dan extra handig omdat je het proces in de gaten kan houden zonder temperatuur te verliezen door het deksel van de wokpan te tillen.
- In je oude wokpan (of andere pan) ook voor inductie geschikt? Kijk bij de inductie test van de Consumentenbond hoe je dat uit kunt testen.
Beste wokpan merken
Tefal wokpan
Le Creuset wokpan
Demeyere wokpan
Greenpan wokpan
WMF wokpan
BK wokpan
Sola wokpan
Meer wokpannen
Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van alle wokpannen om de voor jou beste wokpan te kiezen, Je vindt er alle informatie over iedere wok zoals specificaties, mogelijkheden. de laagste prijs, reviews en ervaringen van gebruikers.
Zie ook